Motief dreiging kerk Nijmegen nog onbekend

7 januari 2019 Uit Door admin

Een dag nadat een dienst van de Servische-Orthodoxe Kerk in Nijmegen werd afgelast vanwege een mogelijke dreiging, is nog altijd onbekend waar het dreigement vandaan kwam en wat het motief was.

De politie zegt vandaag dat het ging om een serieuze dreiging, waarbij specifiek het kerkgebouw en dit weekend genoemd werden. De omgeving werd daarom uit voorzorg ontruimd. Een woordvoerder spreekt tegen dat er gedreigd werd met een terreuraanslag. “We weten niets over een motief, dus vinden het ook voorbarig om dit als terreur te betitelen.”

Volgens de politie vragen veel mensen zich af wat er precies aan de hand was, maar kan daar nog geen antwoord op gegeven worden. Het onderzoek loopt nog. Ook wil de politie niets kwijt over hoe de tip over de dreiging bij hen binnenkwam.

Omdat er in het dreigement niet gesproken werd over andere gebouwen van de Servisch-Orthodoxe kerk, konden bijeenkomsten op andere locaties wel doorgaan. Kerkgangers weken onder meer uit naar Sint Hubert, op enkele tientallen kilometers van Nijmegen, meldt Omroep Gelderland.

Inmiddels is het onderzoek bij de kapel aan de Dobbelmannweg in Nijmegen afgerond. Het gebouw is vrijgegeven. Gisteravond was de straat alweer toegankelijk voor verkeer.

Kerstmis

In de Parochie Heilige Sava zou gisteravond en vanochtend een kerkdienst zijn vanwege kerst. In de Servisch-Orthodoxe Kerk is het vandaag Kerstmis.

Powered by WPeMatico