Vlaamse rapper en ‘rolmodel’ Soufiane onder vuur vanwege nummer ‘Amigo’

7 januari 2019 Uit Door admin

De 19-jarige rapper Soufiane Eddyani uit Antwerpen heeft de afgelopen dagen felle kritiek gehad op zijn nieuwste nummer. Amigo is opgedragen aan een vriend, die vastzit voor het verkrachten en prostitueren van een 15-jarig meisje.

“Ik was erg geschrokken door zijn daden en keur deze ten zeerste af”, reageerde de Belgische artiest vanochtend via Instagram op alle kritiek. “Wel leef ik met de overtuiging dat iedereen een tweede kans verdient. Voor mij ligt de focus op onze vriendschap en niet op zijn daden.” Inmiddels heeft Soufiane zijn Instagramprofiel op privé gezet.

‘Rolmodel voor de jeugd’

Politica Zuhal Demir van het nationalistische N-VA vond het schandalig dat de rapper “de straf van een kinderverkrachter onverdiend noemt”. Ook voorzitter Gwendolyn Rutten van de liberale Open Vld veroordeelde Amigo.

De ophef richtte zich er vooral op dat de jonge rapper bekendstaat als een rolmodel voor de jeugd. Hij roept zijn vooral jonge luisteraars op om niet te roken en zet zich in voor goede doelen. Vorig jaar reikte Soufiane prijzen uit bij een awardshow voor kinderzender Ketnet.

De rapper houdt vol dat hij met Amigo zijn jonge fans wil overtuigen om van het slechte pad te blijven.