Sneeuw in Athene leidt tot overlast, maar ook tot mooie plaatjes

8 januari 2019 Uit Door admin

Bijzondere beelden uit de Griekse hoofdstad Athene: door een koufront viel daar vannacht en vanochtend sneeuw. En dus lag er opeens sneeuw bij toeristische trekpleisters als de Akropolis en de resten van de Tempel van de Olympische Zeus.

Ook andere delen van Griekenland hebben al dagen met bijzonder koud winterweer te maken. In het noorden van Griekenland werd een recordtemperatuur van -23 graden gemeten. Zelfs op het eiland Kreta kwam de temperatuur op sommige plekken tot rond het vriespunt. Het winterse weer wordt veroorzaakt door een koufront vanuit Oost-Europa.

Op verschillende stranden is het wit:

Volgens The Greek Reporter had het autoverkeer in buitenwijken van Athene vanochtend veel last van de sneeuw. Verschillende scholen hielden vanwege het winterse weer de deuren gesloten en sommige huishoudens zaten zonder elektriciteit. Ook reden treinen en bussen niet en de politie sloot verschillende snelwegen af, omdat het op de weg te gevaarlijk werd.

Meteorologen noemen het koufront dat verantwoordelijk is voor de sneeuw “telemachos”, een figuur uit de Griekse mythologie.

De sneeuw in Athene is inmiddels verdwenen en lijkt volgens de voorspellingen niet meer terug te keren. In het noorden en veel bergachtige gebieden in Griekenland is de temperatuur vandaag niet boven het vriespunt gekomen en is de sneeuw nog niet verdwenen.