Albert Heijn gaat nu ook warme maaltijden bezorgen

10 januari 2019 Uit Door admin

Albert Heijn begint in Amsterdam-West met het bereiden en bezorgen van maaltijden. Het eten wordt binnen 30 minuten bezorgd. Dat betekent wel dat klanten binnen een straal van 2,5 kilometer moeten wonen. “Anders krijgen de mensen lauw eten en daar zit niemand op te wachten”, zegt een woordvoerder.

De marktleider in supermarktland is de eerste die in deze bezorgservice stapt. Bij succes in Amsterdam zullen snel meerdere steden volgen.

Volgens Jan-Willem Grievink, directeur van FoodService Instituut Nederland, zullen andere supermarkten als Jumbo snel volgen. “De markt van eten thuisbezorgen in ons land is nu 3,2 miljard euro groot. Ik denk dat we binnen vijf jaar aan de tien miljard zitten”, zegt hij in het NOS Radio 1 Journaal.

“Of mensen te lui worden om te koken? Mensen willen graag baas zijn over hun eigen tijd en daar hebben ze geld voor over. Even eten bestellen scheelt veel tijd. Niet dat mensen dat 4 keer per week zullen doen, maar wel op momenten dat ze even geen zin of tijd hebben om te koken. En dan is eten bestellen en laten brengen een oplossing”, zegt Grievink.

Albert Heijn werkt voor de bezorging samen met Thuisbezorgd en Deliveroo.