‘Snacken bij de foodtruck is goedkoper dan eten in de kantine’

10 januari 2019 Uit Door admin

Venlo wil af van foodtrucks in de buurt van scholen. Veel middelbare scholen doen hun best om gezond eten te verkopen in de kantine. Maar volgens deskundigen heeft dat niet veel zin als kinderen voor de deur van de school kunnen snacken.

Ook bij het Blariacumcollege in Blerick staat een foodtruck voor de deur. En daar is het dringen geblazen in de pauze. “De kantine is heel ver weg en best wel duur”, zegt Lando, die net een broodje gezond heeft gekocht. Daarom eet hij vaak hier. Zelf let hij wel goed op wat hij eet, maar hij ziet dat veel andere leerlingen dat niet doen.

Zoals Jed die net een broodje döner heeft besteld. “Het is gewoon lekker”, zegt hij. “Soms ben je er gewoon even aan toe. En als ik hier eet zit ik daarna echt wel goed vol.”

Het is een veelgehoorde klacht. De kantine is te ver weg, te duur en de broodjes zijn te klein. “Een klein broodje kost al 3 euro. Hier is het goedkoper; 2, 60 voor een groot broodje”, vertelt Osama.

Wat moet er dan gebeuren om de leerlingen wel aan de gezonde hap te krijgen? “Als het goedkoper is en gezond, dan zou ik het wel eten”, zegt Osama. Dali is het daar mee eens. “Als ik zie dat iets ongezonds iets goedkoper is dan zou ik dat sneller pakken. Dus als de prijzen omlaag zouden gaan dan zou ik eerder iets gezonds nemen.” Ook zegt ze dat het haar zou helpen als de foodtruck verder van de school af zou staan.

De eigenaar van de foodtruck is niet zo blij met alle ophef rond zijn foodtruck vandaag. “Ze hadden ook naar ons toe kunnen komen om met ons te overleggen over ons menu. Ik sta al tien jaar hier, niet sinds gisteren hoor.”