Wekdienst 11/1: berging containers begint en politiecijfers jaarwisseling

11 januari 2019 Uit Door admin

Goedemorgen! Vandaag begint op de Noordzee de berging van de containers van de MSC Zoe. En hoeveel proces-verbalen zijn er rond de jaarwisseling opgemaakt en waarvoor?

De meeste regen trekt via het zuidoosten weg, maar helemaal droog wordt het niet. Bij een matige noordwestenwind wordt het 6 tot 8 graden. Het weekend is zacht en wisselvallig. Zondag kan het wel stevig waaien.

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden en files en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

Als het weer het toelaat begint Rijkswaterstaat met het bergen van de containers van de MSC Zoe die vorige week bij de Wadden in zee zijn beland. Hoe vaak is proces verbaal opgemaakt tijdens de jaarwisseling, bijvoorbeeld voor geweld tegen hulpverleners? Na de ministerraad worden de cijfers hierover openbaar gemaakt. FC Groningen-doelman Padt krijgt vandaag te horen welke straf hij krijgt voor misdragingen in een trein eind september.

Wat heb je gemist?

De oud-advocaat van president Trump gaat tegen hem getuigen. Cohen werd gezien als een van Trumps trouwste bondgenoten en werkte al voor hem toen hij nog geen president was. Tijdens de verkiezingscampagne betaalde Cohen zwijggeld aan vrouwen die zeiden een relatie te hebben gehad met Trump. Cohen werd ook gehoord door het Congres in het onderzoek naar de inmenging van Rusland bij de verkiezingen in 2016.

Ander nieuws uit de nacht:

Oud-nazi-kampbewaker Palij (95) in Duitsland overleden: hij was enkele maanden geleden de Verenigde Staten uitgezet, nadat hij daar tientallen jaren onopvallend had geleefd. Tienduizenden Argentijnen de straat op tegen bezuinigingen regering: de demonstranten hielden in de hoofdstad Buenos Aires een protestmars tegen het beleid van president Macri en zijn regering. Bemanning Franse Mirage komt om bij crash: de straaljager verdween woensdag van de radar tijdens een oefenvlucht.

En dan nog dit:

Wekenlang hield de verdwijning van de 13-jarige Jayme Closs uit de staat Winconsin Amerika in de ban. Het meisje verdween drie maanden geleden spoorloos, nadat haar ouders in hun huis werden vermoord. Nu is ze levend teruggevonden, schrijft ABC.

Honderden vrijwilligers zochten eerder tevergeefs naar de tiener. Het meisje is op zo’n honderd kilometer van haar huis teruggevonden en herenigd met haar familie.

Fijne dag!