Agent vermomt zich als postbesteller, overvaller gepakt

11 januari 2019 Uit Door admin

In Amsterdam zijn een overvaller en zijn handlanger aangehouden door een lid van een arrestatieteam dat zich als postbesteller had verkleed.

Sinds november laten criminelen in Amsterdam geregeld gsm’s bezorgen op een adres waar ze zelf niet wonen en onder de voorwaarde dat ze bij aflevering pas betalen. Op het moment dat de bestelling daar aankomt, wordt de pakketbezorger met een mes of een vuurwapen bedreigd en moet hij het pakketje afleveren.

Om daar een eind aan te maken, verzonnen het Openbaar Ministerie en de politie een list; een lid van een arrestatieteam nam de plaats in van de pakketbezorger die een verdachte bestelling moest afleveren.

Aanhoudingen

Toen de agent met een pakketje in de hand bij het afleveradres aankwam, griste een 18-jarige man het pakje uit zijn hand en probeerde te vluchten. De ‘pakketbezorger’ hield de man direct staande. Kort daarna werd bij dezelfde flat een jongen van 16 opgepakt. Hij zou met de overvaller hebben samengewerkt.

De politie heeft in twee woningen meerder gsm-toestellen en een doos met pistoolmunitie gevonden. Onderzocht wordt nog of de twee bij eerdere overvallen betrokken waren.