YouTuber Kaj Gorgels nieuwe presentator Expeditie Robinson

11 januari 2019 Uit Door admin

Na wekenlange speculatie heeft RTL net bekendgemaakt dat Kaj Gorgels de nieuwe presentator wordt van Expeditie Robinson. De YouTuber vervangt Dennis Weening, die het programma zeven seizoenen lang presenteerde.

“Deelnemen aan het programma waar ik sinds kind al fan van ben, was al onwerkelijk en ik had nooit kunnen dromen dat ik het programma ooit zou mogen presenteren”, zegt Gorgels tegen RTL Nieuws.

De 28-jarige Gorgels, die zijn televisiecarrière vooral te danken heeft aan zijn populariteit op YouTube, deed in 2017 mee aan Expeditie Robinson. Daarna presenteerde hij verschillende keren het programma Eilandpraat. Ook presenteerde hij al het programma Temptation Island VIPS, op streamingdienst Videoland.

Lef, humor en scherpzinnigheid

“Hij is een talent dat lef, humor en scherpzinnigheid combineert met de gave om een speciale band aan te gaan met zijn kijkers”, reageert programmadirecteur bij RTL5 op de benoeming van Gorgels. “Samen met zijn eigen ervaring bij Expeditie Robinson gaat dit volgens mij een extra dimensie toevoegen voor het programma.”

Ook voormalig Wie is de Mol-presentator Art Rooijakkers en Dubbeltje op zijn Kant-presentator John Williams waren in de running voor presentator. Vorig jaar werd bekend dat Weening na zes jaar zou stoppen. Nicolette Kluijver blijft nog wel het programma presenteren. Het wordt haar zesde seizoen.