Deze jonge christelijke homo staat achter de Nashville-verklaring

12 januari 2019 Uit Door admin

“Ik zal als homo nooit seks hebben, want dat is zondig volgens het woord van de Bijbel. God heeft de mens niet zo geschapen.” Pieter van der Leer (24) is homofiel, volgens hem wezenlijk anders dan homoseksueel. Vorig jaar is hij uit de kast gekomen, “maar ik ga met niemand een relatie aan en leef celibatair.”

Volgens Pieter is de storm van kritiek op de Nederlandse versie van de Nashville-verklaring onterecht. In deze video legt hij uit waarom hij als homofiel juist steun haalt uit de Nashville-verklaring:

Pieter weet dat zijn mening niet door veel mensen wordt gedeeld, maar volgens hem wordt de Nashville-verklaring verkeerd uitgelegd en gelezen. Hij snapt de felle kritiek daarom niet.

“Ik snap best dat je je aangevallen kunt voelen, maar het is maar net met welke bril je hem leest. Ik ben er juist blij mee. We krijgen opheldering over iets dat we al twintig eeuwen belijden. Het belangrijkste staat voor mij in het naschrift van het document en dat is dat er voor mensen als mij een plaats is binnen de kerk.”

Celibatair voorrecht

Omdat Pieter zich strikt aan de Bijbelse leer wil houden, heeft dat nogal wat consequenties. Zo vindt hij dat hij zijn homoseksuele gevoelens moet onderdrukken. “Ik zie het niet als straf dat ik met mijn gevoelens nergens heen kan, want dat richt me wel volledig op God. Ik ziet als een voorrecht dat ik celibatair mag leven.”

Pieter begrijpt dat er veel (gelovige) mensen zijn die dit totaal anders zien en de verklaring juist zien als een ‘stap terug in de tijd’. Er wordt onder meer gesteld dat God het huwelijk niet heeft bedoeld voor mensen van hetzelfde geslacht. In Artikel 10 van de verklaring staat ook dat het ‘zondig is om homoseksuele onreinheid en transgenderisme goed te keuren’.

Voor de diepgelovige Pieter betekent dit dat hij er alles aan doet om de in zijn ogen ‘zondige verlangens te doden’. “Op dat soort momenten bid ik tot God om die homoseksuele gevoelens weg te nemen.”