Doden door lawine in Oostenrijk

13 januari 2019 Uit Door admin

In Oostenrijk zijn drie Duitse skiërs om het leven gekomen door een lawine. Een vierde wintersporter wordt nog vermist.

De vier vrienden waren zaterdag in de buurt van het dorp Lech gaan skiën op een afgesloten route. Toen zij ‘s avonds niet terugkwamen, werden zij als vermist opgegeven. Laat op de avond vonden hulpdiensten de lichamen van drie mannen uit Zuid-Duitsland door het signaal van hun mobieltjes te volgen.

Airbags

De skiërs hadden speciale lawine-airbags bij zich, die moeten voorkomen dat mensen onder de sneeuw terechtkomen. Ondanks de nooduitrusting werden zij toch bedolven.

De zoektocht naar het vierde slachtoffer werd vannacht afgebroken, omdat het te gevaarlijk werd voor de hulpdiensten. Of zij vanochtend weer verdergaan, is nog niet duidelijk. “Het is de vraag of het hervatten van de zoektocht verantwoord is, vanwege het lawinegevaar”, zegt een woordvoerder van de lokale politie tegen persbureau DPA.

Hevige sneeuwval

Zuid-Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland kampen al enige tijd met hevige sneeuwval. Op veel plekken in het noordelijk Alpengebied is code rood afgegeven voor lawinegevaar. De komende dagen wordt meer sneeuwval verwacht, waardoor het gevaar waarschijnlijk voorlopig nog niet zal wijken.