Zorgen om jongetje (2) in diepe put bij Málaga

14 januari 2019 Uit Door admin

Een jongetje van 2 is gisteren in de provincie Málaga, in het zuiden van Spanje, in een 110 meter diepe put gevallen. Hulpdiensten bedenken hoe ze hem eruit kunnen halen, maar met een diameter van zo’n 25 centimeter is de put voor volwassenen veel te krap om in te kunnen.

Mogelijk wordt er een nieuwe put gegraven om het jongetje te kunnen redden, zegt correspondent Rop Zoutberg. “Maar naarmate de uren verstrijken, wordt de kans dat hij levend uit de put komt natuurlijk veel kleiner.”

Zijn ouders zeggen dat ze hem na de val nog hebben horen huilen, schrijven Spaanse media. Een camerarobot kwam maar tot zo’n 80 meter diepte. Er is een zak snoepjes gevonden die waarschijnlijk van de peuter is.

Heel Spanje is in de ban van het nieuws. “Het was gisteravond en vanochtend de opening van alle journaals. Iedereen volgt het”, zegt Zoutberg.

Spelen

De ouders van het jongetje waren zondag met familieleden aan het lunchen op een privéterrein. De peuter speelde verderop met neefjes en nichtjes. Die zouden de stenen die de put afdekten hebben weggehaald. De put werd gebruikt om water te zoeken.