Spanje houdt z’n adem in voor jongetje (2) dat in diepe put viel

14 januari 2019 Uit Door admin

Een jongetje van 2 is gisteren in de provincie Málaga, in het zuiden van Spanje, afgegleden in een put van 110 meter diep. Hulpdiensten bedenken hoe ze hem eruit kunnen halen, maar met een diameter van zo’n 25 centimeter is de put voor volwassenen veel te krap.

Mogelijk wordt er een nieuwe put gegraven om het jongetje te kunnen redden, zegt correspondent Rop Zoutberg. “Maar naarmate de uren verstrijken, wordt de kans dat hij levend uit de put komt natuurlijk steeds kleiner.” Andere opties zijn het hele terrein waar de put ligt afgraven, of de put leegpompen, zodat er water en gesteente worden weggehaald.

De ouders van het jongetje, dat Yulen heet, zeggen dat ze hun zoontje na de val nog hebben horen huilen, schrijven Spaanse media. Een camerarobot kwam maar tot zo’n 80 meter diepte. Er is een zak snoepjes gevonden die waarschijnlijk van de peuter is. Waar Yulen ligt kunnen de reddingswerkers niet goed bepalen. “Als we niet dachten dat hij nog leeft, zouden we ons niet zo inspannen om hem te vinden”, zei een woordvoerder van de Guardia Civil.

Heel Spanje is in de ban van het nieuws. “Het was gisteravond en vanochtend de opening van alle journaals. Iedereen volgt het”, zegt Zoutberg.

Spelen

De ouders van het jongetje waren gisteren met familieleden aan het lunchen op een privéterrein. De peuter speelde verderop met neefjes en nichtjes. Die zouden de stenen die de put afdekten hebben weggehaald.