NTR-baas Paul Römer stapt op per 1 maart

14 januari 2019 Uit Door admin

Paul Römer verlaat de publieke omroep per 1 maart. De NTR-baas heeft na 7,5 jaar besloten om zijn directeurschap neer te leggen.

De 56-jarige Römer zegt niet op te stappen uit onvrede. “Ik heb altijd met veel plezier bij de NTR gewerkt en doe dat nog, maar ik geloof erin dat je jezelf af en toe moet vernieuwen en prikkelen. Om het moment voor te zijn dat enthousiasme omslaat in routine heb ik besloten buiten de NTR op op zoek te gaan naar een volgende stap in mijn werk.”

Römer pleitte vorig jaar nog voor een verandering van de omroepen. Volgens hem konden de omroepen beter verdergaan als productiehuizen, waarbij ze niet langer verzekerd zouden zijn van zendtijd. In Römers plan bleef maar één omroep over die alle kanalen zou aansturen: de NPO, die moest fuseren met de taakomroepen NOS en NTR.

In het verzonden persbericht over het vertrek van Römer wordt niet over deze plannen gesproken. “De NTR-organisatie staat er goed voor en heeft een prachtig programmapakket. Ik draag de NTR met een gerust hart over aan mijn opvolger”, zegt Römer.

Eric van den Burg, voorzitter van de Raad van Toezicht, betreurt het besluit van de directeur. “Paul heeft in de afgelopen jaren een hele belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de NTR. We zullen zijn inzet en leiderschap missen.”

De NTR gaat zo snel mogelijk op zoek naar een opvolger.