Cel voor terreurverdachten Rotterdam, maar geen bewijs voor plannen aanslag

14 januari 2019 Uit Door admin

Twee mannen die terechtstonden voor betrokkenheid bij terrorisme, zijn veroordeeld tot celstraffen tot drie jaar. Er is volgens de rechtbank geen bewijs dat ze concrete plannen hadden voor een aanslag, maar ze zijn wel veroordeeld voor deelname aan een terroristische organisatie.

De twee werden op Kerstavond in 2017 opgepakt in de Witte de Withstraat in het centrum van Rotterdam. Een speciale politie-eenheid hield ze aan omdat het vermoeden bestond dat ze met Kerst een aanslag wilden plegen in Rotterdam.

Een van de verdachten is de 30-jarige Iraaks-Zweedse Altaf T. Hij was die dag met een vlucht uit Stockholm in Nederland aangekomen. Een buitenlandse politiedienst informeerde de Nederlandse politie dat hij betrokken zou zijn bij terrorisme.

Bij meerdere doorzoekingen werden onder meer een testament, video’s van IS en handleidingen voor aanslagen gevonden, meldt RTV Rijnmond. Alleen kon niet bewezen worden dat ze ook concrete plannen hadden voor een aanslag.

Altaf T. is veroordeeld tot drie jaar cel voor deelname aan een terroristische organisatie. De 22-jarige Seçan A. uit Vlaardingen is veroordeeld tot dertig maanden celstraf, waarvan twaalf voorwaardelijk. Het OM had tegen beide mannen vier jaar cel geëist.