Verdachte moord Humeyra bekent en heeft spijt

15 januari 2019 Uit Door admin

Bekir E., de man die verdacht wordt van de moord op de 16-jarige Humeyra uit Rotterdam, erkent haar te hebben doodgeschoten. Volgens zijn advocaten heeft hij spijt.

“Het is verschrikkelijk, ik had het recht niet Humeyra en haar familie dit aan te doen”, aldus Bekir E. in een verklaring. Over waarom hij zijn ex-vriendin opzocht bij haar school en op haar schoot, zegt hij niets.

Het Openbaar Ministerie wil dat zijn geestelijke gesteldheid wordt onderzocht in het Pieter Baan Centrum. De verdachte heeft toegezegd aan het onderzoek mee te werken. Bekir E. kan over een paar maanden in het centrum terecht.

Naar verwachting moet hij begin april voor het eerst voor de rechter komen.

Naast Bekir E. zijn er nog twee verdachten in de zaak. Een van hen is weer op vrije voeten, de ander is laatst opnieuw opgepakt. De mannen zouden kort voor de moord bij E. in de auto hebben gezeten en worden verdacht van betrokkenheid bij de dood van Humeyra.

De 31-jarige Bekir E. was de ex-vriend van Humeyra. Ze had vaker aangifte tegen hem gedaan, het meest recent wegens stalking. De dag dat ze werd doodgeschoten zou ze daarover een afspraak hebben op het politiebureau. E. is eerder al veroordeeld voor het bedreigen en mishandelen van Humeyra.