Regisseur Spielberg cast scholiere van 17 voor hoofdrol West Side Story

15 januari 2019 Uit Door admin

Ze speelde de rol van Maria op de musicaluitvoering van de middelbare school, veel meer ervaring heeft de 17-jarige Rachel Zegler nog niet op de planken. Toch heeft de befaamde regisseur Steven Spielberg haar uitgekozen om Maria te spelen in de remake van de klassieker West Side Story.

Zegler werd gekozen uit 30.000 mensen die zich aanmeldden voor de audities. Spielberg en zijn team hadden specifiek mensen van Latijns-Amerikaanse afkomst opgeroepen om auditie te doen, om de rollen van de Puerto Ricaanse immigranten zo authentiek mogelijk te laten zijn.

Zegler schreef op Instagram dat ze vereerd is met de rol:

Zegler schrijft zelf liedjes en zingt die op bruiloften. Op haar YouTube-kanaal deelt ze filmpjes van zichzelf waarin ze hits van populaire sterren zingt.

Afgelopen december zette ze een video online waarop ze een nummer van Lady Gaga zong. Die is inmiddels meer dan 85.000 keer bekeken:

West Side Story is een bewerking van het verhaal van Romeo en Julia, twee verliefde mensen die niet samen kunnen zijn omdat ze uit verschillende families komen. De hoofdpersonen in West Side Story, Maria en Tony, kunnen niet samen zijn omdat ze uit rivaliserende bendes komen.

Oscars en onderscheidingen

In 1957 kwam het stuk in het theater, vier jaar later volgde de verfilming. Zowel de musical als de film werden overladen met prijzen.

De afgelopen decennia kreeg de originele film steeds meer kritiek omdat vooral witte acteurs de Latijns-Amerikaanse karakters speelden. Overigens was de hoofdrolspeelster van toen, Natalie Wood, van Russische afkomst.

Actrice Rita Moreno, een van de weinige Puerto Ricanen die destijds meespeelden in de film, vertelde dat iedereen donkere make up moest dragen en dat ze zich daar heel ongemakkelijk bij voelde. De 87-jarige Moreno is vooral als producent betrokken bij de remake al zal ze er ook een kleine rol in spelen.

Spielberg koos ervaren Broadway-acteurs voor de bijrollen. De hoofdrol van Tony wordt gespeeld door de jonge acteur Ansel Ergort, die eerder acteerde in films als Baby Driver en Divergent.

De opnames van de remake vinden deze zomer plaats