Relschoppers dit weekend niet welkom bij Willem II-NAC Breda

17 januari 2019 Uit Door admin

De dertig relschoppers die zijn opgepakt vanwege de rellen rond de wedstrijd NAC-Willem II, zijn zondag niet welkom in Tilburg voor de wedstrijd tussen beide ploegen. De burgemeesters van beide steden hebben dat besloten.

Na afloop van de derby in Breda in oktober braken rellen uit. De mobiele eenheid werd ingezet om vechtende supporters uit elkaar te houden, maar daarna keerden ze zich tegen de politie. Twee agenten raakten lichtgewond toen ze geslagen werden met kettingen en broekriemen.

Stadionverbod

Met behulp van camerabeelden werden veel relschoppers opgespoord en de afgelopen maanden aangehouden. Het gaat om 23 aanhangers van NAC Breda en zeven fans van Willem II.

Aangeklaagd zijn de verdachten nog niet. Ze kregen al wel een stadionverbod bij beide clubs. Zondag zijn ze ook in de omgeving van het stadion van Willem II niet welkom, aldus de beide burgemeesters.

Achter gesloten deuren

De selectie van NAC traint morgen en overmorgen, ter voorbereiding op de beladen wedstrijd, achter gesloten deuren. De club doet dat uit voorzorg, om te voorkomen dat fans vuurwerk afsteken. Volgens Omroep Brabant is dat in het verleden regelmatig gebeurd. Bij Willem II zijn de fans zaterdag wel welkom bij de training.