Trump spreekt met Noord-Koreaanse gezant in het Witte Huis

18 januari 2019 Uit Door admin

De Noord-Koreaanse topambtenaar Kim Yong-chol heeft in het Witte Huis een ontmoeting gehad met president Trump. Volgens een woordvoerder van het Witte Huis praatten de twee met elkaar over de betrekkingen tussen de landen en over de denuclearisatie van Noord-Korea.

Niet bekend is of er is gesproken over een tweede topontmoeting tussen Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. Vorig jaar juni ontmoetten ze elkaar op neutraal grondgebied in Singapore. Kim beloofde daar aan de denuclearisatie van Noord-Korea te gaan werken, maar sindsdien lijkt er weinig te zijn gebeurd op dat gebied. Een nieuwe ontmoeting op hoog niveau werd in november abrupt afgelast.

‘Hoogste tijd’

VN-chef Guterres liet na de ontmoeting van Trump en Kim Yong-chol weten dat het “de hoogste tijd is dat de onderhandelingen tussen de VS en Noord-Korea worden hervat en dat er een duidelijk pad wordt afgesproken naar de denuclearisatie van het Koreaanse schiereiland”.

Eerder vandaag sprak Kim Yong-chol ook al met de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Pompeo over de nucleaire ontwapening van Noord-Korea.