‘Reddingswerkers bereiken Spaanse peuter Julen morgenmiddag’

18 januari 2019 Uit Door admin

De reddingswerkers die in een put in de buurt van de Spaanse stad Málaga op zoek zijn naar de peuter Julen, verwachten dat ze morgen bij hem zijn. Het jongetje is sinds zondag vermist.

De ingenieur die de zoekactie in de 110 meter diepe tunnel leidt, is er zeker van dat het team Julen zal vinden. “Als we niet opnieuw op extreem harde steenlagen stuiten, bereiken we hem over 15 uur”, zegt Angel Garcia tegen de NOS.

Als zijn tijdsberekening klopt, zou de 2-jarige jongen morgen rond het middaguur gevonden moeten worden. De zoektocht liep gisteren opnieuw vertraging op.

Een illustratie van de Spaanse omroep TVE:

De reddingswerkers veranderen steeds van graafmethode vanwege de harde bodem en verzakkingen in het terrein. “Het voornaamste is dat we veilig bij hem kunnen komen. Ook de mensen die aan het werk zijn moeten veilig blijven”, zegt Angel Garcia.

De operatie wordt verder bemoeilijkt door de regen die in het gebied is gevallen. De reddingswerkers proberen Julen nu te bereiken via een verticale tunnel, parallel aan de put waarin het jongetje vast zou zitten.

Spaanse functionarissen zeggen dat ze nog steeds hoop hebben dat de peuter leeft. Een expert zei gisteren dat er een luchtbel kan zitten onder de plek waar het jongetje vast zou zitten.