Wekdienst 19/1: PvdA-congres in Den Bosch en geen treinen naar Schiphol

19 januari 2019 Uit Door admin

Goedemorgen. Vandaag wordt de burgemeester van Gdansk begraven, is het PvdA-congres in Den Bosch en rijden er geen treinen van en naar Schiphol.

Vandaag een afwisseling van zon en wolkenvelden. Het blijft vrijwel droog en het wordt 2 of 3 graden. Door de matige zuidoostenwind voelt het aan alsof het kwik rond nul schommelt.

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden en files en de situatie op het spoor. Let op: het kan glad zijn.

Wat kun je vandaag verwachten?

De burgemeester van Poolse havenstad Gdansk wordt begraven. Hij werd zondag neergestoken op een liefdadigheidsevenement. Een dag later overleed hij. Het PvdA-congres is in Den Bosch. De kandidatenlijst voor de Eerste Kamer en het Europees Parlement worden dan vastgesteld. Ook zal het gaan over het Europees verkiezingsprogramma. Spoorbeheerder ProRail werkt dit weekend aan het spoor – op en rond Schiphol. Daardoor is de luchthaven morgen en zondag niet per trein bereikbaar. Er rijden wel bussen.

Wat heb je gemist?

Regeringspartijen CDA en D66 willen een versoepeling van de regels rond het kinderpardon, schrijft het AD. Daardoor moeten meer asielkinderen en hun ouders in aanmerking komen voor een verblijfsvergunning.

De partijen hebben een plan gemaakt dat ze gaan voorleggen aan staatssecretaris Harbers (VVD). Ze willen onder meer dat hij opnieuw kijkt naar de 400 tot 700 zaken die tot nu toe buiten het kinderpardon vielen. Een groot deel van die kinderen woont al jaren in Nederland, of is hier zelfs geboren.

Ander nieuws uit de nacht

Colombia wil arrestatie ELN-kopstukken na aanslag: Bij de zware bomaanslag bij een politieacademie donderdag in Colombia vielen 21 doden. Mueller: bericht dat Trump advocaat vroeg te liegen onjuist: Wat er precies niet klopt, houdt Mueller in het midden. Agent Chicago veroordeeld tot celstraf voor doodschieten zwarte tiener: Agent Van Dyke bleef schieten, ook toen de jongen al op de grond lag en bijna niet meer bewoog

En dan nog even dit:

De reddingswerkers die in een put in de buurt van de Spaanse stad Málaga op zoek zijn naar de peuter Julen, verwachten dat ze vanmiddag bij hem zijn. Het jongetje is sinds zondag vermist.

Deze illustratie laat zien hoe er gegraven wordt naar Julen:

Fijne dag!