Vissers ontdekken bijzondere verstekeling op volle zee

19 januari 2019 Uit Door admin

Na een soms hachelijk avontuur op volle zee is een jonge kat vanochtend veilig en wel weer aan wal gebracht in Harlingen. De vissers van de Our Anna ontdekte het beestje afgelopen maandag terwijl ze op volle zee voeren.

De bemanning van de kotter was net bezig om de eerste vis te vangen en te verwerken, toen de kat te voorschijn kwam, meldt Omrop Fryslân. Het ging nog bijna mis op het moment dat een van de bemanningsleden het dier wilde vangen. Het beestje rende het dek op, terwijl er net een golf overheen sloeg.

De bemanning vreesde het ergste, maar zag de kat even later toch weer rondlopen. Nu lukte het vangen wel. Het dier kreeg een warm plekje en, daar was genoeg van aan boord, onbeperkt vis zoals kleine haring en gekookte wijting.

Dierenambulance stond klaar

Vanmorgen in alle vroegte meerde schipper Jilling Coehoorn uit Lemmer af in de haven van Harlingen. Daar stond de dierenambulance al klaar om de vooralsnog naamloze kat te controleren en mee te nemen. Omdat het dier geen chip heeft, is de eigenaar onbekend. Het dier verblijft nu in een asiel.

Als het baasje zich niet binnen twee weken meldt, dan gaat het asiel op zoek naar een nieuwe eigenaar. De vrouw en kinderen van Coehoorn hebben al aangegeven in aanmerking te willen komen. De schipper zelf moet nog even aan het idee wennen. Hij heeft al twee katten.