Drie agenten gewond bij arrestatie agressieve man in Waalwijk

21 januari 2019 Uit Door admin

Bij de arrestatie van een 30-jarige man in Waalwijk zijn vanmiddag drie politieagenten gewond geraakt. Twee agenten in opleiding zagen de man schreeuwend over straat lopen en met een stok op auto’s slaan. Ze vroegen om ondersteuning en met drie agenten werd geprobeerd om de Poolse man te overmeesteren.

Op een video die op sociale media opdook is te zien hoe de man de agenten schopt, slaat en tegen de grond werkt. De agenten gebruiken hun wapenstok en pepperspray om de man te overmeesteren. De man geeft zich niet gewonnen, pakt een bezem en slaat op een aantal auto’s, waarna een van de agenten een waarschuwingsschot lost. Later lost hij nog twee waarschuwingsschoten.

De man ging er daarna vandoor en kon een straat verder alsnog overmeesterd worden, volgens de politie verzette hij zich hevig.

Agent naar ziekenhuis

De man zit voorlopig vast. Het is nog niet duidelijk waarom hij zo agressief was en of hij onder invloed was.

Twee agenten raakten bij de aanhouding gewond in hun gezicht, de derde agent klaagde over pijn aan zijn enkel en is met een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Twee gedupeerde automobilisten hebben aangifte gedaan van vernieling, meldt Omroep Brabant.