Arrestatie om schietincident Helmond, mogelijk conflict in drugsmilieu

22 januari 2019 Uit Door admin

De politie heeft een 21-jarige man uit Helmond opgepakt in verband met het schietincident in die plaats, waarbij gistermiddag twee kinderen gewond raakten. Hij is vanmiddag door een arrestatieteam uit zijn huis gehaald.

Gisteren werd een grijze Volkswagen beschoten in de Brabantse plaats. Bij het incident raakten ook twee meisjes gewond: een 2-jarige zat bij haar moeder achterop de fiets en werd in haar been geraakt, een 15-jarige fietsster liep een schotwond op.

Het meisje van 15 is in het ziekenhuis behandeld en kon gisteren al weer naar huis. Ze maakt het volgens de politie lichamelijk goed. De 2-jarige peuter is gisteravond in het ziekenhuis aan haar been geopereerd. Ook zij maakt het naar omstandigheden goed, al is het onduidelijk wat de lichamelijke gevolgen voor haar zijn.

Drugsmilieu

De politie zegt op basis van eerste onderzoek er sterk rekening mee te houden dat het schietincident te maken heeft met een conflict in het Helmondse drugsmilieu.

Gisteren werd een 23-jarige man uit Helmond opgepakt. Hij werd in eerste instantie gezien als verdachte, maar wordt door de politie nu als getuige beschouwd.