Politie VS pakt verpleger op voor zwanger maken comapatiënt

23 januari 2019 Uit Door admin

In de Amerikaanse stad Phoenix is een 36-jarige verpleger van een ziekenhuis opgepakt die verdacht wordt van het zwanger maken van een vrouw die in coma ligt. De vrouw van 29 ligt al tien jaar in vegetatieve toestand in een speciale kliniek, maar ze beviel eind december van een zoon. Niemand had door dat zij zwanger was.

Na de bevalling begon de politie met een grootschalig dna-onderzoek onder al het mannelijke personeel van het ziekenhuis, waardoor de nu opgepakte verpleger is opgespoord. Hij is aangeklaagd voor seksueel misbruik en het mishandelen van een kwetsbare volwassene.

Gespecialiseerd ziekenhuis

De verpleger heeft volgens een woordvoerder van de politie nog niet met hen gesproken. De familie van de vrouw heeft zich over de baby ontfermd. Die maakt het volgens de politie “heel goed”.

Het ziekenhuis omschrijft zichzelf als gespecialiseerd in gezondheidszorg voor medisch kwetsbare en chronisch zieke zuigelingen, kinderen, tieners en jongvolwassen. Ook is het ziekenhuis bedoeld voor patiënten met geestelijke en ontwikkelingsproblemen.