Beveiliging bij bibliotheek tijdens voorleesmiddag voor kleuters

23 januari 2019 Uit Door admin

Bij bibliotheek De Mariënburg in Nijmegen worden tijdens een voorleesmiddag voor kleuters beveiligers ingezet, melden NH Nieuws en Omroep Gelderland. Onder meer de Amsterdamse dragqueen Dolly Bellefleur komt voorlezen.

Eind vorig jaar zou ze ook komen, toen werd er geprotesteerd door de extreemrechtse groep Identitair Verzet. “Hier moet je kinderen niet aan blootstellen”, zei een van de demonstranten toen over de komst van dragqueen.

Niet eng

Volgende week zaterdag is opnieuw zo’n voorleesmiddag gepland. Directeur Bert Hogemans houdt rekening met nieuwe protesten en huurt daarom extra beveiliging in. De bibliotheek heeft daarover contact met de politie en gemeente, meldt Omroep Gelderland.

“De voorleesreeks Kleurrijke Verhalen is juist georganiseerd om kinderen te laten zien dat iedereen zichzelf mag zijn. En dat anders zijn niet eng is”, zegt Hogemans. Dolly Bellefleur, een alter ego van zanger en dichter Ruud Douma, vindt het goed dat er beveiligers zijn, zegt ze tegen NH Nieuws.

Suikerspin

Bellefleur vindt het belangrijk om wel naar de bibliotheek te komen. “Er staat natuurlijk een uit de kluiten gewassen vrouw met een suikerspin op d’r hoofd, maar kinderen zien dat anders. Die kijken helemaal niet naar wie er staat, maar wat ik aan het doen ben. En dat vind ik veel belangrijker dan de mening van iemand anders.”