The Addams Family grote winnaar Musical Awards

24 januari 2019 Uit Door admin

The Addams Family is de grote winnaar van de Musical Awards. Het stuk is uitgeroepen tot beste grote musical en regisseur Paul Eenens kreeg de award voor beste regie. Ook Jon van Eerd, die de voorstelling vertaalde en bewerkte, kreeg een prijs voor zijn werk. The Addams Family verzilverde drie van de elf nominaties.

Nederlandse musicalliefhebbers vinden The Lion King de beste musical van het jaar. Met 53 procent van de stemmen van het publiek kreeg de voorstelling de AD-publieksprijs, waar ook Mamma Mia! en Soldaat van Oranje voor waren genomineerd. Alle drie de musicals kregen die prijs eerder al eens.

De belangrijkste acteerprijzen gingen naar de hoofdrolspelers in Evita. Brigitte Heitzer en René van Kooten ontvingen de Musical Awards voor beste vrouwelijke en mannelijke hoofdrol. Heitzer was in 2008 al eens genomineerd voor haar rol als Evita Péron, maar greep toen mis. Vorig jaar keerde het stuk terug op de planken en werd Heitzer opnieuw gestrikt voor de hoofdrol.

The Color Purple en Woef Side Story

Andere prijzen waren onder meer voor Jeannine la Rose (beste vrouwelijke hoofdrol in The Color Purple), Laus Steenbeeke (beste mannelijke bijrol in Woef Side Story) en Jochem Smit (aanstormend talent voor You’re The Top). Het stuk Selma Ann Louis kreeg de prijs voor beste kleine musical en kostuumontwerper Yan Tax ontving dit jaar de Oeuvre Award.

Het is de achttiende keer dat de Musical Awards worden uitgereikt. De vakjury bestaat uit voorzitter Cornald Maas, Marisa van Eyle, Charles Droste, Irene Moors, Michiel van Erp, Joris van Bennekom en Arno Gelder. Voor Maas en Moors was het dit jaar voor het laatst.