Eerste Super Bowl met mannelijke cheerleaders: ‘Is Atlanta klaar voor ons?’

24 januari 2019 Uit Door admin

Het is niet voor het eerst dat de Los Angeles Rams en New England Patriots met elkaar strijden om de Super Bowl. Maar aan de zijlijn van de Americanfootballfinale wordt dit jaar wel geschiedenis geschreven. Daar zijn voor het eerst ook twee mannelijke cheerleaders te zien.

Dansers Quinton Peron en Napoleon Jinnies lieten op sociale media weten hoe bijzonder ze het vinden dat hun team de finale heeft gehaald. Daardoor mogen zij nu optreden bij een van de grootste sportevenementen in de Verenigde Staten. “Ik kan nauwelijks geloven dat we zover zijn gekomen”, zei Jinnies tegen Amerikaanse media.

De twee maken deel uit van het verder vrouwelijke team van cheerleaders dat de Los Angeles Rams aanmoedigt. Ze hadden sowieso al een bijzonder jaar achter de rug: afgelopen seizoen waren ze ook de eerste mannelijke cheerleaders in de NFL, de Americanfootballcompetitie.

Op zondag 3 februari gaan ze dus opnieuw de geschiedenisboeken in met hun optreden bij de Super Bowl in Atlanta. De twee denken dat ze een voorbeeld kunnen zijn voor andere mannen die graag cheerleader willen worden.

“We zijn allebei al door ontzettend veel mannen benaderd die graag willen optreden. Niet alleen van onze leeftijd, maar ook jongeren die cheerleader willen zijn op hun middelbare school. Het is leuk om te zien dat de maatschappij wat verandert”, vertelde Peron in de talkshow Good Morning America.

Peron en Jinnies zijn blij met alle reacties die ze van het publiek van de Los Angeles Rams hebben gekregen. Ook hun coach is blij met ze, zei hij tegen ABC News. “De fans hebben hen in hun armen gesloten. Ze verleggen grenzen, maar het zijn ook gewoon goede cheerleaders.”

Bij de Super Bowl zullen ze nu tijdens een van de grootste Amerikaanse sportevenementen optreden. Vorig jaar keken meer dan 103 miljoen mensen naar de ontknoping van het Americanfootballseizoen. Peron heeft geen last van plankenkoorts. Hij vroeg op Instagram aan zijn teamgenoot: “Aye Napoleon, denk je dat Atlanta klaar voor ons is?”