Tweet van Jeff Bridges brengt Big Lebowski-fans het hoofd op hol

25 januari 2019 Uit Door admin

De Amerikaanse acteur Jeff Bridges heeft een kort filmpje getwittert waarin hij opnieuw in de huid is gekropen van ‘The Dude’ uit The Big Lebowski. Hij suggereert dat er een speciaal project nadert voor het geliefde personage uit de cultfilm. De video is in een halve dag tijd ruim 5,5 miljoen keer bekeken.

“Can’t be living in the past, man. Stay Tuned”, is de begeleidende tekst van het filmpje. In de reacties wordt vurig gespeculeerd over een vervolg op de film. De datum waar het filmpje naar verwijst is 3 februari, de datum van de Super Bowl. “Gaan ze dan de trailer van de nieuwe film laten zien?”, vraagt een fan zich af in de reacties.

De kans lijkt klein dat er daadwerkelijk een nieuw deel komt. Regisseurs Ethan en Joel Coen zeiden in 2016 tegen tijdschrift Variety dat er geen vervolg zal komen op hun film uit 1998. Het ligt meer voor de hand dat Bridges in een reclame tijdens de Americanfootballfinale te zien zal zijn als het bekende filmpersonage.

The Big Lebowski was oorspronkelijk geen groot succes, maar groeide uit tot een cultfilm. Het verhaal gaat over een nietsnut die samen met zijn bowlingvrienden in de problemen komt.

Tatoeage

Ook in Nederland is er een groep trouwe fans, bleek vorig jaar tijdens het 20-jarige jubileum van het uitkomen van de film. Die was toen opnieuw te zien in meerdere bioscopen. Liefhebbers hadden zich verkleed als de hoofdpersoon uit de film (badjas, zonnebril en warrig haar). Een Dude-fan liet een tatoeage zien op zijn arm met een citaat uit de film.