‘Trumpfluisteraar’ Roger Stone opgepakt in Rusland-onderzoek Mueller

25 januari 2019 Uit Door admin

In Florida is Trumps campagneadviseur Roger Stone opgepakt. Dat meldt het team van speciaal aanklager Robert Mueller, de oud-FBI-chef die onderzoek doet naar Russische inmenging in de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Stone werd gearresteerd door de FBI en moet later vandaag voor de rechter in Fort Lauderdale verschijnen.

Stone is een vertrouweling van de president en kent hem al 40 jaar. Hij wordt ook wel ‘de Trump-fluisteraar’ genoemd. Hij werkte kort voor de campagne en bleef daarna kandidaat, en later president, Trump informeel van advies dienen. Stone gaf eerder toe contact te hebben gehad met de hacker Gufficer 2.0. De Amerikaanse inlichtingendiensten zeggen dat Guccifer eigenlijk Russische geheime agenten waren die de Democratische partij hackten.

Mueller verdenkt Stone van het liegen tegen een commissie van het Huis van Afgevaardigden. Hij zou valse verklaringen hebben afgelegd over zijn contacten met een niet nader genoemde organisatie. Ook wordt hij verdacht van het proberen te beïnvloeden van een getuige en het hinderen van een officiële procedure.

In het Rusland-onderzoek pakte Mueller eerder al onder anderen Trumps oud-campagneleider Paul Manafort, de persoonlijke advocaat van de president Michael Cohen en Trumps voormalige nationaal veiligheidsadviseur Michael Flynn aan.