Bijna 300 dure auto’s zoek in Papoea-Nieuw-Guinea

13 februari 2019 Uit Door admin

De autoriteiten in Papoea-Nieuw-Guinea zijn op zoek naar 284 dure auto’s. Ze werden in november vorig jaar geïmporteerd om de Asia-Pacific Economic Corporation-top (APEC) in goede banen te leiden, maar zijn niet teruggebracht.

Het hoofd van de politie-eenheid die met het terugvinden van staatseigendommen is belast, zegt te weten waar de auto’s zijn. Negen auto’s zouden zijn gestolen, de rest zou door brandweerlieden en andere hulpverleners worden gebruikt. “Ik weet waar ik ze kan ophalen”, zei hij tegen persbureau Reuters.

De vloot van Toyota Land Cruisers, Fords, Mazda’s en Mitsubishi Pajero’s zou na de APEC-top worden geveild. Papoea-Nieuw-Guinea is straatarm en de regering kreeg dan ook felle kritiek toen het de miljoenen verslindende organisatie van de top op zich nam. De kosten moeten deels door de veiling worden goedgemaakt.

Net voor de top werd de kritiek nog groter toen er foto’s opdoken van een partij van veertig Maserati Quattroportes die op het vliegveld van de hoofdstad Port Moresby werden uitgeladen. Het goede nieuws is dat alle Maserati’s terecht zijn.