Australië bant buitenlandse plegers van geweld tegen vrouwen en kinderen

3 maart 2019 Uit Door admin

Mensen die zijn veroordeeld voor geweld tegen vrouwen en kinderen zijn voortaan niet meer welkom in Australië of worden het land uitgezet. De Australiërs gaan daarmee verder de strijd aan met buitenlandse criminelen.

Tot voor kort was het zo dat Australië geen visa afgaf voor mensen die veroordeeld zijn tot celstraffen van minimaal een jaar. Maar nu zegt minister Coleman van Immigratie dat het land gewelddadige buitenlandse mensen niet tolereert en dat er geen minimumcelstraf meer van toepassing is.

“Als je bent veroordeeld voor geweld tegen vrouwen of kinderen, dan ben je niet meer welkom”, zegt hij tegen het Franse persbureau AFP.

Australië weigerde eerder onder meer de Amerikaanse zanger Chris Brown toestemming te geven om het land binnen te komen. Hij werd een aantal jaar geleden veroordeeld voor onder meer het mishandelen van zijn toenmalige vriendin Rihanna. Ook bokser Floyd Mayweather hoefde niet te rekenen op een speciale behandeling en kreeg geen visum. Hij werd in 2011 veroordeeld voor huiselijk geweld.